bursagorus.com.tr

Eminönü-Bursa feribotunda bomba ihbarı

ASAYİŞ

İstanbul Eminönü-Bursa Mudanya seferini yapan feribotta bomba ihbarı nedeniyle 380 yolcu, polis ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yapılan arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

23 Ekim 2024 tarihinde saat 19:30'da İstanbul Eminönü-Bursa seferini yapacak olan BUDO (Bursa Deniz Otobüsü) feribotunda, güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre bomba ihbarı yapıldı. İhbarın ardından olay yerine hızla polis ekipleri sevk edildi. İçeride bulunan 380 yolcu, güvenlik önlemleri çerçevesinde tahliye edildi.

Tahliye ve Arama Süreci

Tahliye işlemi sırasında yolcuların panik yapmaması için polis ekipleri tarafından dikkatli bir şekilde yönlendirme yapıldı. Tahliye sonrası, bomba uzmanı köpeklerle feribot içinde detaylı bir arama gerçekleştirildi. Arama işlemleri yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve sonucunda ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

Bomba ihbarı nedeniyle, 19:30'da yapılması planlanan sefer iptal edildi. Yolcular, güvenlik tedbirlerinin tamamlanmasının ardından farklı bir gemiye aktarılmak zorunda kaldı. Nihayetinde, sefer yaklaşık 2 buçuk saatlik gecikmeyle 21:40’ta gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

Bursa Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "23 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 19:30'da İstanbul-Bursa seferini yapacak olan BUDO gemimiz; Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbar doğrultusunda Eminönü BUDO İskelesinde bekletilmiş, emniyet güçleri tarafından alınan tedbirlerin tamamlanmasına müteakip yolcularımız filomuzda bulunan başka bir gemi ile 21:40'ta hareket ederek Mudanya'ya yola çıkmıştır. Yolcularımızın güvenliği bizim için en öncelikli konudur. Bu süreçte göstermiş olduğunuz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.