bursagorus.com.tr

FETÖ’ye yönelik ‘KISKAÇ-29’ operasyonlarında 15 şüpheli yakalandı

ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak Bursa ve Manisa’da düzenlenen “KISKAÇ-29” operasyonlarında 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-29” operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak Bursa ve Manisa illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 15 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

Operasyonların Detayları

Yapılan çalışmalar sonucunda, yakalanan şüphelilerin farklı soruşturmalar kapsamında FETÖ’nün askeri yapılanması içerisinde yer aldıkları ve örgütün eylem ve faaliyetlerine katıldıkları tespit edildi. Şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme yöntemi olan ankesörlü telefonlar aracılığıyla diğer örgüt mensuplarıyla iletişim kurdukları belirlendi. Ayrıca, bu şahısların FETÖ’ye ait evlerde kaldıkları, sohbet ve toplantılara katıldıkları da ifade edildi.

Bylock Kullanıcıları

Operasyonlar sırasında yakalanan 15 şüpheliden 12’sinin, FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde aktif olarak yer aldığı ve örgüt evlerinde kaldıkları tespit edildi. Ayrıca, bu şahısların Bylock isimli kripto haberleşme programını kullandıkları da belirlendi. Diğer 3 şüpheli ise, FETÖ elebaşının ölümünün ardından sosyal medya üzerinden örgüt elebaşını övücü paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle yakalandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.