bursagorus.com.tr

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

EĞİTİM

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçlarının duyurulduğunu açıkladı. Öğrenciler, e-Devlet üzerinden yurt sonuçlarını sorgulayabilecek.

2024-2025 KYK yurt sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklandı. Binlerce öğrenci, yurt sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyordu. KYK yurtları, eğitim hayatında rahatlık sağlamak ve ev arama stresini azaltmak isteyen öğrenciler için büyük bir kolaylık sunuyor.

Başvuru sonuçlarına ulaşmak için e-Devlet üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra sonuçlara erişebilirsiniz.

Başvuru Sonuçlarını Sorgulamak İçin TIKLAYIN

Kayıt Süreci

YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Ayrıca, kazandıkları yurtta şahsen kayıt olma imkanı da bulunmaktadır.

Yurt Ücretleri Hakkında Bilgiler

Yurt kaydı için ilk ücret ödendikten sonra, yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23:00’e kadar ödenmelidir. Ancak, yurtlarda barınan öğrencilere, Eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23:00’e kadar süre verilmektedir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları iptal edilecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.