bursagorus.com.tr

Bayraktar’dan GUHEM’e Övgü

EKONOMİ

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret eden Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Uzay ve havacılık sevdasını aşılamak için GUHEM ve benzer merkezlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde hayata geçen GUHEM’i, Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte merkezdeki interaktif düzenekleri deneyimleyen Selçuk Bayraktar, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ALTYAPI ÖNEMLİ

Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Bursa’nın Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi. Bursa’nın otomotiv alanında önemli markalara sahip olduğunu kaydeden Bayraktar, “Ülkemizin yüksek teknoloji geliştiren bir modele dönüşümünde böylesine kurulu bir altyapının çok önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Orta-yüksek teknolojiden yüksek teknolojiye geçişte üretim birikimine sahip şehirler çok önemli rol oynamıştır. Bursa da bu rolü inşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin geleceği için sürdürmeye devam edecek” dedi.

İLGİ ÇEKİCİ

Selçuk Bayraktar, GUHEM’in havacılık ve uzay sevdasını çocuklara aşılayacak bir merkez olduğunu vurguladı. GUHEM’in bilimsel kavramları deneyimleyerek öğretmeyi hedeflediğini aktaran Selçuk Bayraktar, “Merkezde temel bilim yaklaşımı ile birlikte uzay ve havacılık konuları en temelden ele alınıyor. Özellikle havacılık sergisinin kuşların anatomisinden itibaren anlatılması oldukça dikkatimi çekti. Buradaki her düzenek interaktif. Özellikle genç kardeşlerimiz için çok ilgi çekici alanlar var. Biz TEKNOFEST’i düzenlerken ‘Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun’ mottosuyla gerçekleştiriyoruz. Tabii TEKNOFEST yılda 6 gün sürüyor. Ama GUHEM çocuklarımıza her gün uçağa dokunma imkanı tanıyor. Uzay ve havacılık sevdasını aşılamak için GUHEM ve benzer merkezlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda başta BTSO olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bu merkezi hayata geçirdiklerinden dolayı şükranlarımı iletmek istiyorum” dedi. (Kaynak: GUHEM)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.