bursagorus.com.tr

BURSA TİCARET BORSASI'NDA ''BİTIKLA İHRACAT PROGRAMI''

EKONOMİ

BiTıklaİhracat Programı’nın Anadolu’daki e-ihracat konferanslarının yeni durağı bu kez Bursa oldu. Bursa Ticaret Borsası’nda düzenlenen etkinlikte detayları paylaşılan BiTıklaİhracat Programı ile online satış ve e-ihracat alanında KOBİ ve girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekleri ile Amazon Türkiye, PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen BiTıklaİhracat Programı, Türk girişimcilerinin kişiye ve sektöre özel bilgilerinin artırılmasını amaçlayan çok yönlü ve çok paydaşlı bir eğitim ve danışmanlık programı olmasıyla öne çıkıyor. Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve Amazon Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Aykan Gülten’nin açılış konuşmaları ile başlayan konferans e-ihracat dünyasının paydaşlarını bir araya getirdi. Katılımcılar, e-ihracata dair sektörün ve kamunun uzman isimlerinden sunumlar, paneller ve soru-cevap seanslarıyla e-ticaret ve e-ihracatla ilgili birçok konuda bilgilendirildi.​

Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın yaptığı konuşmada, pandemiyle birlikte hızlı bir büyüme sürecine giren e-ticaret pazarının 2022 yılının 5,5 trilyon dolarlık hacimle kapattığını söyledi. 2023 yılında dünya e-ticaret hacminin 7 trilyon dolar olarak öngörüldüğünü dile getiren Mehmet Aydın, “Ülkemizde ise 2022 yılında 600 milyar liraya ulaşan e-ticaret hacminin, bu yıl 850 milyar lirayı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle pandemi sürecinden sonra hızla ivme kazanan e-ticaret, KOBİ’lerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri için dijitalleşmeyi de zorunlu hale getirmiştir. Firmalarımıza ticaret yapabilecekleri güvenli ortamlar yaratmak, e-ticaret ve e-ihracat süreçlerini öğrenebilecekleri doğru kaynaklar sunmak ve de öğrenme maliyetlerini düşürmek, onlara ciddi manada farklılaşma ve maliyet avantajı sağlayacaktır. İnternet kullanımındaki artış ve sosyal medyanın da her geçen gün büyümesi, e-ticaret işletme sahiplerinin farklı ve yeni müşteri kitlelerine ulaşmasını oldukça kolaylaştırmaktadır” diye konuştu.

Amazon Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Aykan Gülten ise konuşmasında şunları söyledi: “Amazon Türkiye olarak faaliyete başladığımız günden bu yana temel önceliklerimizden biri sunduğumuz çok sayıda araç, hizmet ve eğitim programıyla Türkiye’deki KOBİ’lere desteklemek oldu. Bugüne kadar attığımız adımların meyvesini verdiğini görmekten de son derece mutluyuz. Türkiye’de Amazon’da satış yapan KOBİ’lerin sayısı 2022 yılında yüzde 50’den fazla artarak 45 binin üzerine çıktı. KOBİ’lerin ihracat satışları 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 60’ın üzerinde artarak yaklaşık 500 milyon euro oldu. Geçen yıl paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz BiTıklaİhracat Programı ile KOBİ’lerin büyümeleri, dünyaya açılmaları ve gerçek potansiyellerine ulaşmaları için elverişli bir ortam yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz

E-ihracat yapan veya yapmayı planlayan KOBİ’ler, girişimciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan BiTıklaİhracat programı; çevrimiçi video eğitim modülleri, çevrimiçi ve yüz yüze canlı etkinlikler, danışmanlık hizmetleri ve e-ihracata dair güncel bilgi ve haberleri aktaran bir haber merkezi olmak üzere dört ana bacağa sahip. Çevrimiçi video eğitim modüllerinde yer alan videolarda, e-ticaret ve e-ihracata dair bilinmesi gereken tüm konular kapsamlı bir müfredat dahilinde sektör uzmanlarının anlatımıyla sunuluyor.
BiTıklaİhracat
 programı, çevrimiçi video eğitim modüllerine ek olarak kapasite geliştirme sürecini canlı etkinliklerle de destekliyor. E-ticaret ve e-ihracatın farklı alanlarından uzman profesyoneller ile kamu personelleri hem fiziksel konferans etkinlikleri hem de webinarlarda girişimcilerle bir araya geliyor. Program kapsamında girişimci ve KOBİ’lere hedef ihracat pazarı-sektör eşleşmelerine göre e-ihracat bilgilendirme seminerleri, e-ticaret uzmanlarıyla farklı konu başlıklarında soru-cevap webinarları, ilham verici sohbetlere ev sahipliği yapacak konferanslar gibi etkinlikler sunuluyor.

Alanında uzman kişiler tarafından sunulan eğitim içerikleri ve etkinliklerin yanı sıra KOBİ ve girişimciler, vergi, gümrük ve maliye süreçlerinde uzman danışmanlardan ücretsiz çevrimiçi danışmanlık desteği alma fırsatına da sahip oluyor. Girişimciler, e-ihracata dair sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak üzere PwC Türkiye danışmanlarından diledikleri konuda birebir ücretsiz danışmanlık desteği alabiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.