bursagorus.com.tr

Keskinoğlu, Ar-Ge Merkezi Tecrübesini Tescillemiş Oldu

EKONOMİ

Türkiye’nin ilk ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesisi olan Keskinoğlu, 2000’li yılların başından beri yürüttüğü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artık bakanlık onaylı olarak sürdürüyor.

Keskinoğlu, 2023 yılında Matlı Holding bünyesine katıldıktan sonra Ar-Ge çalışmalarına hız verdi. Matlı’nın tarım, hayvancılık ve yem sektöründeki 60 yıla yakın bilgi birikimiyle desteklenen Ar-Ge çalışmaları, yeni lezzetler ve ürünlerle Keskinoğlu’nun ürün yelpazesini geliştirmeye devam ediyor.

Keskinoğlu Ar-Ge Merkezi, gıda güvenliği, kalite, sürdürülebilirlik ve yenilik gibi temel öncelikleri doğrultusunda çalışıyor. Merkezde, piliç eti, yumurta, viol ve ileri işlem ürünleri gibi farklı kategorilerde yeni ürünler geliştiriliyor.

Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında, Keskinoğlu, tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için yeni ürün ve teknolojiler geliştirmeye odaklanıyor. Merkezde, ürün geliştirme, kalite kontrol, gıda güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi alanlarda uzmanlaşmış kadrolar görev yapıyor.

Keskinoğlu Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin gıda sektörünün gelişmesine ve yenilikçi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

MATLI

Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 19 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Perakende sektöründe Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan gibi markaları bünyesinde barındıran Matlı; besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein merkezi olma yönünde önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Matlı; Proyem, Burdan, Keskinoğlu ve Yörsan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümesini sürdürüyor. Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor.

Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 70.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor.

Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, yenilenebilir enerji, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.