SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ
Dağhan Güler bu yıl düzenlenen Giant (geniş) Slalom ve Slalom yarışlarında topladığı 455 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Henüz ikinci senesinde bu başarıyı yakalayan Dağhan, azmi ve çalışkanlığıyla gelecek vadeden bir sporcu olduğunu kanıtladı.
Snowboarda Nasıl Başladı?Dağhan Güler, 2011 yılında Bursa'da doğdu ve 6 yaşında snowboarda başladı. Kendisini bu sporda mutlu hissettiği için snowboarda yöneldiğini ve bu spora kendini adadığını söylüyor. Hedefi ise büyük başarılar elde etmek.
Türkiye Şampiyonluğu Hakkında DuygusuTürkiye şampiyonu olmasıyla ilgili Dağhan, "Kendimde çok büyük bir farkındalık hissetmedim çünkü daha yeni başlıyor. Bu benim ikinci senemdi. İkinci senemde böyle bir şey yapmam tabi ki benim için çok büyük bir onur. Antrenmanlara yine devam edeceğim." diyor.
Snowboard Sporu HakkındaDağhan, snowboardun tehlikeli bir spor olarak algılanabileceğini ancak bunun onu yoldan almayacağını söylüyor. Yeni başlayanlar için de tehlikenin caydırıcı bir unsur olmaması gerektiğini savunuyor. Sakatlanma riskinin her sporda olduğunu ve spor yapmaktan alıkoymaması gerektiğini de ekliyor.
Eğitim ve Spor Hayatını Birlikte YürütmekEğitim ve spor hayatını birlikte yürütmenin zorluklarından bahseden Dağhan, okulların devamsızlık nedeniyle sporculara yeterince destek vermediğini söylüyor. İkisini de aynı anda yürütmenin zor olduğunun farkında olsa da elinden geldiğince ikisini de dengelemeye çalışıyor. Dağhan, "Eğitim bir bahane olacaksa spor yapmanın bir amacı yok. İkisini beraber yürütmek zaten bir gerçek." diyor.
Zor Bir Seçim: Eğitim mi Snowboard mu?Bir gün ikisini de birlikte yürütemez hale gelirse Dağhan, snowboardu seçeceğini söylüyor. Çoğu gencin spor hayatı için eğitimi bırakmak zorunda kaldığını ve bunun üzücü olduğunu da ekliyor.
Yurt Dışından Teklif Alırsa...Yurt dışından iyi bir teklif alırsa gitmeyi düşüneceğini söyleyen Dağhan, yurt dışındaki imkanların Türkiye'dekilere göre daha fazla olduğunu biliyor. Antrenman teklifleri onun için çok önemli ve Türkiye'de bu imkanların eksik olduğunu söylüyor.
Desteğe İhtiyaç VarDağhan, yurt dışında antrenman yapmanın önemini vurguluyor ve yurt dışına hoca eşliğinde gidip özel kamplar kurmanın büyük bir gelişme sağladığını söylüyor. Ne yazık ki Türkiye'de bu imkanlar yok ve ekvatoral konum da bunu zorlaştırıyor. Dağhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlardan maddi ve manevi destek bekliyor.
Kayak Tutkusu Nasıl Başladı?Dağhan'ın annesi Sumru Güler, "Dağhan henüz altı yaşındayken Uludağ'a kayak tatiline gittik. O dönemde kayaktan hoşlanmadığını ve bu spora devam etmeyeceğini söyledi. Ancak ertesi yıl snowboard ile tanıştı ve bu spora tutkuyla bağlandı. Dağhan'ın ekstrem bir sporla uğraşacağını tahmin ediyorduk. Fakat bu kadar zor ve tehlikeli bir spor olacağını beklemiyorduk." dedi.
Dağhan'ın Kayak Tutkusu Nasıl Keşfedildi?Dağhan'ın annesi Sumru Güler, "Kayak sporundaki uyumunu ve tutkusunu ilk kez snowboard ile tanıştığında fark ettik. Dağhan, Snowboard 'a başladığında çok mutlu oldu." ifadelerini kullandı.
Eğitimde ZorluklarDağhan'ın babası Birhan Güler, "Dağhan'ın snowboard tutkusu bizi mutlu etse de, bu sporun beraberinde getirdiği zorluklar da vardı. Dağhan'ın eğitimini ve güvenliğini her zaman ön planda tutuyoruz. Eğitim konusunda birçok zorlukla karşılaştık. Dağhan'ın bu sporu en iyi şekilde yapabilmesi için her türlü fedakarlığı göze alıyoruz." şeklinde konuştu.
Korkular ve HeyecanlarDağhan'ın babası Birhan Güler, "Dağhan'ın snowboard ile uğraşması, bazı endişelere de yol açıyor. Bu sporun tehlikeli olması ve sakatlanma riskinin yüksek olması, en büyük endişemiz. Fakat Dağhan'ın tutkusu ve azmi, endişemizden daha güçlü. Dağhan her geçen gün kendini geliştiriyor ve Snowboard' da büyük başarılara imza atıyor. Dağhan'ın başarısıyla gurur duyuyor ve onu her zaman destekliyoruz." dedi.