Nilüfer Kütüphaneleri, Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri kapsamında farklı etkinliklerle edebiyat tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen fabrika söyleşileri bu kez Ottonom Mühendislik Çözümleri AŞ ve Fabrikası’nda gerçekleşti. Nilüfer Kütüphaneleri Müdürü Şafak Baba Pala ve fabrika yöneticilerinin de katıldığı söyleşide Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Zengin çalışanlarla buluştu. Zengin, usta yazarın Son Kuşlar adlı kitabından kesitler sunarak, edebiyat yaşamına ışık tuttu.
Sait Faik’in ilk öyküsünü Bursa’da yazdığını hatırlatan Zeynep Zengin, “Sait Faik ilk öyküsünü Bursa’da ödev için yazmış ve öğretmeninden büyük övgüler almış. 18 yıllık edebiyat yaşamında bazı değişmeyen konular, temalar hep olmuş. O tabiat, doğa üzerine çok durmuş. Emekçilere kendi çabasıyla para kazanan insanlara çok önem vermiş. İlk dönem öykülerinin ardından genel insan sevgisine dönüşmüş hikayeleri. İnsan ilişkilerine ve doğaya bakışa açısına birçok öykü yazmış. Anlattığı insanlar üzerinden evrensele giden yolculuğu sıkça eserlerinde görürüz. Öykü anlayışı zaman içinde bazen değişimlere uğramış. İkinci döneminde yaşama sevinci insan sevgisi daha çok öne çıkmıştır. Çeşitli şehirleri mercek altına almış ve öykülerine kendi tarzıyla işlemiş” dedi.
Sait Faik’in modern hikayeciliğin yol açıcı ustalarından biri olduğunu vurgulayan Zeynep Zengin, “Onun öykülerinde hep insan sevgisi, doğa sevgisi ön plandadır. İkinci döneminde gözlemci bakış açısıyla modern öykülere yönelmiştir. Lüzumsuz Adam kitabıyla başlayan ikinci döneminde imza attığı eserlerle yeni kuşak yazarları da etkilemiştir. Sait Faik’in öyküleri değişirken insanları da etkileyen bir dili olduğuna da tanıklık ediyoruz edebiyatımız içerisinde. O insana ve doğaya bakışıyla örnek olan bir yazardır” diye konuştu.
Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, firma yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ederek, etkinliklere katılmaya davet etti.