bursagorus.com.tr

Yüzlerce Gurme, Bursa GastroFest’e Akın Etti

KÜLTÜR - SANAT

Bursa’nın ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest, 2 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti. ‘Gelenekten Geleceğe’ teması ile düzenlenen festivalde Bursa’nın eşsiz lezzetleri görücüye çıkarken, paneller ve workshoplar ile lezzet tutkunları unutulmaz bir gün yaşadı.

Lezzet tutkunu gurmeleri; ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturan Bursa GastroFest; Uludağ Premium, Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’ın sponsorluğunda; Bursa Skal Kulübü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’nin (GÜMTOB) destekleriyle Botanik Park’ta düzenlendi.

2 BİNE YAKIN KİŞİ KATILDI Bursa’nın gastronomi kimliğinin ön plana çıkarılması amacıyla ‘Gelenekten Geleceğe’ teması ile gelecek kuşaklara yeme-içme mirasının aktarılmasının hedeflendiği şehrin ilk gastronomi festivaline, yurdun dört bir yanından yoğun katılım gerçekleşti. 2 bine yakın kişinin katıldığı festivalin açılışındaki konuşmasında Bursa’nın zengin kültürel mirasına vurgu yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Şener, “Ülkelerin ve şehirlerin zenginlikleri, sahip oldukları kent mimarisinin yanı sıra kültürel mirasıyla da ölçülür. Gastronomi de kentlerin kültürel birikimlerinin en önemli göstergelerinden biridir. Bursa, gastronomi turizmi konusunda her ne kadar geç kalmış olsa da Bursa GastroFest ile hızlı ve güçlü bir organizasyonun fitilini ateşledi” dedi. Türkiye’de gastronomi teması ile anılan ilk üç şehirden birinin Bursa olduğunu da kaydeden Şener, “Bu kapsamda BTSO olarak; Bursa ile özdeşleşen 7 adet ürünümüze coğrafi işaret aldık. Kestane şekeri için de Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusunda bulunduk. 6 bin yıllık kültürel birikime sahip Bursa’da, gastronominin turistik ve kültürel kalkınma noktasında büyük önemi olduğuna inanıyor ve ön plana çıkarılması için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İLK AMA SON OLMAYACAK’ Bursa Skal Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güleç de, Bursa’nın gastronomi turizminden aldığı payı yıllardır artırabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini ve bu düşünceden hareketle GastroFest’in doğduğunu kaydederek, “Türkiye’nin dört bir yanından 2 bine yakın gurmeyi bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Yıllardır kentimizin gastronomi turizminden aldığı payı nasıl artırabiliriz diye düşündük ve sonunda titizlikle işlediğimiz ‘GastroFest’i hayata geçirdik. Bursa’nın gastronomi kimliğine güçlü bir vurgu yaptığımız festivalimiz, eşsiz lezzetlerimizi vitrine çıkarmamıza vesile oldu. Yoğun ilgiyle gerçekleşen BursaGastrofest nedeniyle Bursa’daki otellerin tam doluluğa ulaşması da ayrıca bizi mutlu etti. İlk ama son olmayacak etkinliğimizle gelecek yıl daha güçlü bir yapıda yeniden lezzet tutkunlarının huzurunda olacağız. Gurur duyduğumuz bir festivale imza atmamıza vesile olan tüm paydaşlarımıza, iş dünyasına ve markalarımıza teşekkür ediyorum. Bursa’nın ilk gastronomi festivalinin ana sponsoru Uludağ Premium ile diğer sponsorlarımız Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’a; destekleyen kurumlarımız Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’ne (GÜMTOB) çok teşekkür ediyorum. Botanik Park’ta hizmet veren Otantik Otel, Beykonağı Otel ve Beceren Otel’e de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

FETTAH CAN DA KONSER VERDİ
Bursa GastroFest’te Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Rehber-Yazar-Televizyon Programcısı Saffet Emre Tonguç; Yazar Müge Akgün, TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı-Feyz Süt Sahibi Sencer Solakoğlu, Alara Tarım Ürünleri Yönetim Temsilcisi Senih Yazgan, Sürdürülebilirlik-İklim Değişikliği Aksiyon Lideri Dr. Duygu Erten, Arkeolog-Gıda Mühendisi Doç. Dr. Ahmet Uhri, Gastronomi Küratörü Gamze İneceli, Ünlü Şef Maksut Aşkar, Yemek Tarihçisi Doç. Dr. Özge Samancı, Kebapçı İskender, İskender İskenderoğlu ve Evlatları Yönetim Kurulu Başkanı Sabit İskenderoğlu ile Gurme- Yemek Yazarı Nevin Halıcı konuşma yaptı. Workshoplarda ise D-ream Grubu Kurumsal Mutfak Şefi Melih Demirel, Kebapçı İskender, İskender İskenderoğlu ve Evlatları Yönetim Kurulu Başkanı Sabit İskenderoğlu, Mürver Restoran Şefi Mevlüt Özkaya, Bursa Hilton&Hampton by Hilton Mutfak Direktörü İbrahim Tunuslu ve Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman yer aldı. Ünlü Sanatçı Fettah Can’ın da sahne aldığı Bursa GastroFest, Subway Jazz Station konseri ile sona erdi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.