bursagorus.com.tr

Ramazan'da beslenme düzeni önem taşıyor

SAĞLIK

Hayat Hastanesi Diyetisyeni Miray Abaza, ramazan ayına uygun beslenme konusunda açıklamalar yaptı.

Hayat Hastanesi Diyetisyeni Miray Abaza, Ramazan ayı beslenmesi ile ilgili konuştu. Abaza, sahur ve iftarda dikkat edilmesi gerekenlere ve su tüketimine dikkat çekti.

Ramazan ayının, beslenme alışkanlıklarını değiştiren ve metabolizmada farklılıklar yaratan bir dönem olduğunu vurgulayan Abaza, "Ramazanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanabilmek için ise yeterli ve dengeli beslenmek oldukça önemlidir. Bu dönemde öğünlerimizi sahur, iftar ve ara öğünler olarak planlamak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almak açısından faydalı olacaktır" dedi.

"SAHURDA SU İÇMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Sahur yemeğinin kan şekerini dengeleyip tokluk süresini uzattığını, susuzluk ile açlık hissini azaltarak sağlıklı bir oruç süreci sağladığını söyleyen Abaza, "Sahurda çok baharatlı ve tuzlu besin tüketmek susamanıza sebep olacağından önerilmemektedir. Hamur işleri, kızartmalar gibi ağır gıdalar mideyi rahatsız edebilir. Sahurda yeterli su içmek çok önemlidir çünkü gün boyu oruç tutarken vücudun su ihtiyacı artar. Bol su içmek, vücudun susuz kalmasını engeller, enerji seviyenizi yükseltir ve baş ağrısı gibi olumsuz etkilerin önüne geçer" şeklinde konuştu.

İftar yemeklerinin yavaş yenmesi gerektiğini belirten Abaza, şöyle devam etti: "Çorba içildikten sonra 10-15 dakika ara vermek kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini önler ve porsiyon kontrolünü kolaylaştırır. Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmezi olsa da miktarına dikkat edilmelidir. İftardan hemen sonra tatlı yemek önerilmez. Tatlı olarak sütlü tatlılar tüketilmelidir. İftardan yaklaşık 2 saat sonra hafif yürüyüş yapmak sindirimin düzenli çalışmasını sağlar, kan şekeri dengesini korur ve kilo kontrolüne yardımcı olur" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.