bursagorus.com.tr

Kabine'de emekli zammı ve vergisiz telefon satışı masada

SİYASET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddeleri arasında emekli zammı ve vergisiz telefon satışı var.

Milyonlarca emeklinin gözü bugün yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Toplantıda, emekli maaşlarına yönelik düzenlemenin son şeklinin alınması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın ortak çalışmasının sürdüğü belirtilirken, toplantıda çalışmalarda gelinen son aşamaya ilişkin sunum yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından düzenlemenin 1 Ekim'de açılacak Meclis'e sunulması planlanıyor.

Üniversitelilere vergisiz telefon satışı için son detaylar

Kabine toplantısında, üniversite öğrencilerine vaat edilen 'vergisiz cep telefonu' çalışmasının da son şeklinin alınması bekleniyor. Bugünkü toplantı sonrası hangi modellerin kampanya kapsamına gireceği de netleşmiş olacak. Uygulamanın Türkiye'de üretimi yapılan modelleri ve bir üst sınırı olması bekleniyor.

Bağ-Kur'luların emeklilik prim günü şartı düşürülecek

Toplantıda, Bağ-Kur'luların emekli olabilmesi için gereken 9 bin prim günü şartının 7 bin 200'e düşürülmesi için yapılan çalışmada gelinen son durum da incelenecek.

Diplomasi trafiğinin yansımaları değerlendirilecek

Kabine'de ayrıca Erdoğan'ın G20 zirvesi, BM Genel Kurulu ve Nahçıvan ziyaretlerindeki ikili görüşmeleri de masaya yatırılacak. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ile yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen operasyonların da değerlendirileceği toplantının ardından, Erdoğan, 'Millete Sesleniş' konuşmasıyla alınan kararları kamuoyuna duyuracak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.