Haber: N. Nuri Yavuz
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, geçen hafta Sadağı Kanyonu’nda düzenlediği bir programla Bursa basını ile bir araya geldi. Geride kalan çalışma dönemi hakkında bilgi veren Başkan Ali Aykurt, ilçe ekonomisine çeşitlilik kazandırmak adına turizme ağırlık verdiklerini belirtti. Göreve gelirken sanayi, tarım ve turizm şeklinde bir plan düşündüklerini belirten Başkan Aykurt, ancak zamanla turizm potansiyelinin daha yüksek olduğunu ve bunu geliştirmek adına bir takım adımlar attıklarını ifade etti.
ALTIN VURUŞ RAFTİNG
İlçeden geçen Kocasu Deresi’nde rafting sporu için 8,5 kilometrelik parkur oluşturdukları ve geçen yıl faaliyete geçildiğini açıklayan Başkan Aykurt, “Bu akarsu yıllardır var ama raftingi kimse düşünmemiş. Biz, düşündük ve yaptık. Bu çalışma belediye ve ilçemiz adına yapmış olduğumuz ‘altın vuruş’ niteliğinde bir iştir. Marmara Bölgesi’nin ilk rafting parkuru oldu. Bugüne kadar ülkemizin farklı şehirlerinden misafirler ağırladık. Geçen yıl ilçemize bin 400’ün üzerinde yabancı turist geldi. Ve misafirlerimizi yüzde 100 memnuniyetle uğurladık. Bu sene hem Kuveytli hem Bahreynli turizm firmalarıyla anlaşma yaptık. Bursa ve Orhaneli’nin tanıtılması noktasında çok güzel etkinlikler olacak. Bu projenin altını da doldurmaya çalışıyoruz. Hemen yanı başına 15 tane bungalov ev, misafirhane ve restoran yapıyoruz. Bu tesis de yakında hizmete girecek” dedi.
HERKES BİR KEZ DENEMELİ
Rafting projesi ile ilçedeki gençlerin istihdamına ve ilçede kalmasına da katkı sağlayan Başkan Ali Aykurt, “Rafting sporu gerçekten önemli ve heyecanlı bir spor. Bu sporu gençlerimizin yanı sıra yetişkin insanlarımızın da yapabileceği güzel bir spor dalı olarak görüyor ve herkesin yapmasını, denemesini arzu ediyorum. 1,5 botla başladığımız raftingde şuan 150 kişinin aynı anda bu sporu yapabileceği bir seviyedeyiz” diye konuştu.
DOĞAL ZAYIFLAMA KÖYÜ
İlçeye bağlı Göynükbelen ve Dağgüney mahalleleri arasında yer alan 950 rakımda 28 dönümlük arazi üzerine zayıflama köyü kurulacağını duyuran Aykurt, “Proje kapsamında 45 adet ev, ortak kullanım alanı ve restoran planladı. Zayıflamak isteyenler, belirli programlar dâhilinde buraya gelecek. Doğal suyu olan alanda zayıflamak isteyenler doktor eşliğinde seanslar yapabilecek. İlki Bodrum’da yapıldı, ikincisi de Orhaneli’nde olacak” ifadelerini kullandı.
İLK KÖYLÜ BAŞKAN
Orhanelili bir köylü çocuğu olduğunu vurgulayan Aykurt, samimi açıklamalarda bulundu: “Belediyenin ilk köylü başkanıyım. Bursa’nın da en genç belediye başkanlarından biriyim. Fabrika yöneticiliğinden geliyorum ve belediyeyi özel sektör mantığıyla çalıştırmaya gayret ediyorum. Göreve geldiğimde belediyenin 128 çalışanı vardı. Şimdi 107 çalışanı var. ‘İşe alayım da kimi alırsam alayım’ mantığı ile çalışmıyorum. Belediye yöneticilerini de ya fabrika müdürlerinden ya da özel sektörde kendini yetiştirmiş kişilerden tercih ettim. Biz, daha az personel ile daha çok iş yapıyoruz” dedi.
DOĞANIN ŞEHRİ
Sadağı Köyü’nde belediye olarak 17 villa yapacaklarını açıklayan Başkan Ali Aykurt, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bu projeyle Bursa’da yaşayan ve toprağı seven insanları buraya çekeceğiz. Orhaneli, Bursa’nın çok yakınında, yaşanabilecek en güzel ilçedir. Orhaneli’yi ‘doğanın ve doğanın insanlarının yeri’ olarak tanımlıyoruz. Eskiden ilçede bir yürüyüş yolu, halı saha yoktu. İlçemize bu imkânları kazandırdık. Halı sahanın yanına bir kütüphane yaptık. Tenis kortu yaptık. İlçemizi ziyaret edenler için kaliteli hizmet alabilecekleri bir kafe kurduk. Bundan sonrasında da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
DOĞAL GAZ DEĞER KATTI
İlçeye doğal gazın geldiğini hatırlatan Başkan Aykurt, “Doğal gaz ilçemize değer kattı. Doğal gazi hemşerilerimizin yaşam kalitesinin artmasını ve çevrenin korunmasını sağladı. Doğal gaz ile birlikte kış mevsiminde Bursa’da kalan bazı hemşerilerimiz de artık ilçemizde ikamet etmeye başladı. İlçemizin 25-30 yıllık çöp sorununa yönelik bir aktarım merkezi kurduk. Ticari hayatı hareketlendiren bir yatırım yaptık ve 700 bin lira gibi bir maliyetle katlı otoparkı düzenledik. Galericiler sitesi, ilçenin ticaret merkezine dönüştü. Belediye bütçesini ilçeye kazanım sağlayan projelere kullanıyoruz. İçme suyu bir sorundu, şimdi yüzde 90’ı tamamlandı” açıklamasında bulundu.
ORHANELİ’Nİ DÜNYA DUYACAK
Göreve gelirken ‘Orhaneli’ni tüm Türkiye duyacak’ hedefinde olduklarını söyleyen Aykurt, “Şimdi hedefimizi büyüttük. Artık Orhaneli’ni tüm dünya duyacak. Bursa’da farklı ilçelerde de kırsal turizm çalışmaları var. Ama en güzeli Orhaneli’nde olacak. Orhaneli’nin baharı ayrı, kışı ayrı güzel. Tüm Bursalılar, misafirlerini gönül rahatlığıyla ilçemizi gezmeye getirebilir” dedi.
EV YAPANIN PROJESİ HAZIR
‘Köye dönüş’ için proje geliştirdiklerini vurgulayan Aykurt, “Kendisine ev yapmak isteyen vatandaşlarımız için tip projeler hazırladık. İlçede arsası olan veya yeni arsa alanlar, rahatlıkla bu tip projelerle kendilerine ev yapabilir. Normalde bir projenin 40-50 bin lira maliyeti var. Biz ev yapana da yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
DOĞAL ÜRÜNLER TİCARETİ
İlçede yapılan sosyal yardımların tanıtımını yapmadıklarının altını çizen Başka Aykurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan yardımlar yapıyoruz. Öte yandan ilçemizdeki kadınların ekonomik gücünü artırmak için kadın kooperatifimizi destekliyoruz. Bugün ilçemizin kadınlarınca üretilen 27 farklı ürün, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birinde satılıyor. İlçemizin doğal zenginliğiyle kadınlarımızca üretilen yüzde 100 doğal ürünlerimiz, ülkenin farklı illerinden alıcı buluyor.”
MADEN OSB GÜNDEMDEN DÜŞTÜ
Geçmiş dönemlerde kamuoyuna yansıyan Maden OSB’nin yeni maden yasasıyla birlikte ilçenin gündeminden düştüğünü belirten Başkan Aykurt, “Yeni yasayla birlikte bir işletmeci, maden sahasında ihtiyacı kadar kapalı alan yapabiliyor. Bu da Maden OSB ihtiyacını ortadan kaldırıyor” dedi.
Basın açıklaması sonrası, Başkan Aykurt ve basın mensupları, Kocasu Deresi’nde rafting heyecanını yaşadı. Eğlenceli anların yaşandığı rafting turunda Başkan Aykurt, rehber gençler ve personelin tecrübeli ve içten yaklaşımı dikkat çekti.